Читај ми

У ЈОВИНОЈ ГИМНАЗИЈИ ОТВОРЕН ЦЕНТАР ОТВОРЕНОГ ОБРАЗОВАЊА НА РУСКОМ ЈЕЗИКУ И УЧЕЊА РУСКОГ ЈЕЗИКА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ

У присуству амбасадора Руске Федерације Њ. Е. Александра Боцан-Харченка отворен је данас Центар отвореног образовања на руском језику и учења руског језика у Гимназији „Јован Јовановић Змај“. Церемонији свечаног отварања присуствовала је чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић.

- Новосадске основне и средње школе, ове школске године, похађа преко 650 ученика руске националности. Важно нам је и наши просветни радници раде на томе да се они што успешније интегришу у наше друштво и да се у Новом Саду осећају прихваћено. Такође, већ годинама велики број манифестација које промовишу и популаризују руски језик, показују нам да је он присутан и веома прихваћен од стране наших ученика и студената. Драго ми је што ће отварањем овог Центра, сви грађани који то буду желели имати прилику да бесплатно и од изузетно стручног кадра уче руски језик  - изјавила је Дина Вучинић.

Пројекат Центар отвореног образовања на руском језику и учења руског језика реализује се у сарадњи у Гимназије „Јован Јовановић Змај“ и Универзитета „Л.Н. Толстој“ из Туле, а под покровитељством Министарства просвете Руске Федерације.

Нови Сад, 7. септембар 2023. године