Читај ми

У ГРАДСКОЈ КУЋИ ОБАВЉЕН ЖРЕБ МЕЧЕВА ДЕЈВИС КУПА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је церемонији жреба за прво коло Дејвис купа Србија - Швајцарска у Градској кући заједно са почасним председником Тениског савеза Србије Слободаном Живојиновићем, врховним судијом меча Ремијем Аземаром, чланом УО Међународне тениске федерације Тараком Шерифом, председником Тениског савеза Швајцарске Ренеом Стамбахом и представницом генералног спонзора Дејвис купа „Findomestic bank BNP Paribas group“ Светланом Лукић.

- Велико ми је задовољство да вас поздравим у име Града Новог Сада и желим да истакнем да нам је изузетна част што се овако велики спортски догађај одржава у нашем граду и што ће у наредна три дана светски спортисти боравити у Новом Саду. Убеђен сам да ћемо уживати у врхунском спорту и да ће СПЕНС бити пун. Користим ову прилику да позовем грађане да подржимо нашу репрезентацију, али и да уживамо у тениским вештинама наших пријатеља из Швајцарске – рекао је градоначелник Вучевић и честитао Станисласу Вавринки на освојеном Аустрaлијен опену.

Градоначелник Новог Сада је приликом жреба извукао име Роџера Федерера који ће заједно са Илијом Бозољцем отворити сутрашњи меч првог кола Дејвис купа између Србије и Швајцарске. Након меча између Федерера и Бозољца, који на новосадском СПЕНС-у почиње у 14 часова, на терен ће изаћи Душан Лајовић и победник овогодишњег Аустралијен опена Станислас Вавринка.

У суботу од 15 сати састаће се дублови. За Дејвис куп тим Србије пријављени су Ненад Зимоњић и Филип Крајиновић, док су за Швајцарску предвиђени да на терен изађу Марко Кјудинели и Михаел Ламер. Последњег дана, у недељу од 13 сати састају се Роџер Федерер и Душан Лајовић, а у последњем мечу требало би да играју Станислас Вавринка и Илија Бозољац.

Нови Сад, 30. јануар 2014. године