Читај ми

ТУРНИР У БАСКЕТУ „3 Х 3“ И ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ У ОДБОЈЦИ НА ПЕСКУ

Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар присуствоваo je  конферецији  за новинаре поводом одржавања Турнира у баскету „3 х 3“ (22. и 23. јун) и  Првенства Србије у одбојци на песку (21 – 23. јун).

-Град Нови Сад ће увек подржавати акције које имају за циљ промоцију и развој спорта,  а ЈКП „Зеленило“ је препознало спортске потенцијале Штранда. Треба нагласити да је баскет изузетно популаран у нашем граду и да имамо светског првака у овој дисциплини - истакао је том приликом Предраг Свилар и позвао све Новосађане да посете Штранд током викенда и да  уживају у садржајима које он нуди.

Душан Домовић, организатор турнира „3 х 3“ у баскету и члан екипе светских првака у уличном баскету је истакао да ће Штранд за викенд угостити најбоље српске баскеташе, тако да ће посетиоци плаже на Дунаву имати прилику да уживају у чаролијама играча који важе за најбоље у овом спорту.

Бранислав Добродолски представник Одбојкашког савеза Војводине нагласио је да је ово  један од 10 турнира који се одржавају у 10 градова Србије током лета у оквиру Првенства Србије у одбојци на песку. Квалификациони мечеви почели су у петак у 9 часова, а за сада је пријављено око 60 екипа у обе конкуренције. Током турнира, већ традиционално, школу одбојке за малишане држаће наш прослављени одбојкаш Владимир Грбић. Финални турнир Првенства Србије ове године биће одржан на Ади Циганлији од 28. до 31. августа.

Нови Сад,  21. јун 2013. године