Читај ми

ЦЕНТАР НА ПЕРИФЕРИЈИ – ПЕРИФЕРИЈА У ЦЕНТРУ

Члан Градског већа за културу мр Андреј Бурсаћ присуствовао је манифестацији „Периферирам куллтуру Бистрице и Сателита“, у оквиру пројекта "Центар на периферији - периферија у центру". Овај пројекат спада у ред културних манифестација који доприноси децентрализацији културе и даје могућност освајања нових простора на рубним деловима града, односно територијама месних заједница где је култура житељима средњег и старијег доба најмање доступна.

-Изузетна ми је част и задовољство што могу да вас поздравим у име Града Новог Сада и у своје лично име и што сте се вечерас окупили у овако великом броју. Желимо да приближимо културу Новосађанима тако што у приградским насељима презентујемо разне културне садржаје и тако промовишемо идеју о децентрализацији културе с циљем да у овим програмима учествују наши суграђани свих узраста - рекао је Андреј Бурсаћ.

На приредби су учествовали Оркестар хармоника МШ Исидор Бајић певачке групе, вокални солисти, глумци и песници, а међу њима су Перо Зубац, Милован Филиповић, и други, а уприличена је и изложба слика новосадског сликара Данијела Бабића.

 

Нови Сад, 16. децембар 2011. године