Читај ми

''ТРИОРКА – ОРКЕСТАР ТРИ НАЦИЈЕ'' У НОВОМ САДУ

Помоћник градоначелника Новог Сада Вања Вученовић примио је у Градској кући представнике пројекта ''Триорка – оркестар три нације'' који подржава и финансира Европска комисија за културу Европске уније. На иницијативу Норфолк музичког центра из Норича, успостављена је сарадња у оквиру пројекта са Музичком академијом Ландес и Музичком гимназијом из Немачке, као и Музичком школом Исидор Бајић из Новог Сада.

- Веома је значајно што је Нови Сад један од три града који учествују у овом важном пројекту Европске комисије за културу, посебно због наше иницијативе да се кандидујемо за Европску престоницу културе 2020. године. Овај пројекат доживљавам као повезивање народа Европе, као ширење универзалних вредности музике, односно културе и уметности. Сигуран сам да ће сви који сутра дођу у Синагогу уживати у заједничком наступу 60 младих музичара из Немачке, Велике Британије и Србије - рекао је Вања Вученовић пожелевши гостима добар наступ и пријатан боравак у Новом Саду.

Прва фаза пројекта реализована је у Енгерс-Нојвиду у Немачкој, а активности финалне фазе  ''Триорка – оркестар три нације'' биће спроведене у Норичу, граду побратиму Новог Сада, од 7. до 12. априла 2013. године. У оквиру друге фазе пројекта која се у Новом Саду одвија од 8. децембра, биће одржан концерт 60 младих музичара три нације у Синагоги последњег дана пројекта у Новом Саду, сутра 15. децембра.

Нови Сад, 14. децембар 2012. године