Читај ми

ТРАДИЦИОНАЛНИ ПРИЈЕМ ЗА НАЈБОЉЕ НОВОСАДСКЕ ЂАКЕ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и члан Градског већа за културу Вања Вученовић примили су ученике новосадских основних и средњих школа који су освојили награде на републичким такмичењима прошле школске године. Када је реч о основцима, њих има 225 награђених, а школа са највише награда у појединачним такмичењима је „Прва војвођанска бригада“ са девет награђених ученика.

- Ви сте понос Новог Сада, и на најбољи начин сте представљали себе, своју породицу, школу али и свој град. Поносни смо на слику коју сте стварали о својој школи и граду протеклих годину дана. Наставите овим путем, и сигуран сам да ћете сутра бити много бољи од нас - рекао је градоначелник Милош Вучевић захваливши се професорима, наставницима и родитељима који су ђацима пружали подршку. Градоначелник је истакао и то да ће Град наставити да помаже и да награђује најбоље ђаке основних и средњих школа са територије Града Новог Сада те да му је жеља да следеће године Свечана сала Градске куће буде мала да прими младе Новосађане који су освојили значајна места на државним такмичењима.

Међу средњошколцима Новог Сада, прошле године било је 349 награђених, а школа са најбољим резултатом у појединачним такмичењима је гимназија „Јован Јовановић Змај“. У појединачним дисциплинама ђаци су били успешни у свим областима, а највише победа донели су математичари и физичари. Ученици стручних школа побеђивали су у својим струкама, а посебно се истакла техничка школа „Милева Марић Ајнштајн“ која има 16 победника. Током школске 2013/2014. године награђено је 27 основних и 12 средњих школа.

Своје најбоље ученике Град награђује новчаним наградама од 1995. године. Град Нови Сад је за награде ученицима издвојио из буџета 3.573.193,80 динара, за основне школе 1.400.870,15, а за средње 2.172.323,65 динара. Закључком Градоначелника новчаним наградама награђују се ученици основних и средњих школа који су на републичким такмичењима и смотрама, у организацији Министарсва просвете, науке и технолошког развоја и Министарства омладине и спорта, освојили прво, друго или треће место. Ученици који су наступали у екипама, а то су спортске екипе, хорови и оркестри, награђују се за освојено прво место.

Нови Сад, 7. јул 2014. године