Читај ми

"ТРАДИЦИОНАЛНЕ СПОРТСКЕ ИГРЕ" У ФУТОГУ

Члан Градског већа за спорт и омладину, Александар Кравић, председник Олимпијског комитета Србије, Владе Дивац и спортисти Ивана Шпановић и Немања Миросављев присуствовали су манифестацији "Традиционалне спортске игре" коју реализује Фонд спорта и олимпизма уз подршку Олимпијске солидарности и Међународног олимпијског комитета (МОК), у циљу промоције олимпијских вредности у Србији.

Манифестације које провмовишу наше традиционалне спортове су веома значајне, како би деца у мноштву нових спортова препознала оне који су део наше традиције и наше културе - изјавио је члан Градског већа за спорт и омладину, Александар Кравић и додао да ће Град Нови Сад наставити да ствара услове како би млади људи били мотивисани да се баве спортом.

Председник Олимпијског комитета Србије, Владе Дивац је честитао деци на постигнутим резултатима, пожелео им да наставе да се успешно баве спортом и да буду добри другови.

У манифестацији "Традиционалне спортске игре" која се организује по четврти пут у Србији, учествовало је преко 200 деце из ОШ "Десанка Максимовић" у Футогу.


Нови Сад, 25. октобар 2011. године