Читај ми

СВЕТСКИ ДАН ЗДРАВЕ ХРАНЕ ОБЕЛЕЖЕН СЕМИНАРОМ ЗА ЗДРАВСТВЕНЕ РАДНИКЕ

Поводом обележавања Светског дана здраве хране, члан Градског већа за здравство прим. др Петар Новаковић поздравио је учеснике семинара континуиране медицинске едукације под називом "Здравствено - промотивна кампања Октобар, месец правилне исхране".

- Здрава исхрана је веома важна за децу, њихово формирање, али и као један вид превенције различитих оболења као што су шећерна болест, кардиоваскуларна и друге, а најновија истраживања показују да је и у онколошкој тематици начин исхране веома важан фактор- изјавио је прим. др Петар Новаковић нагласивши да поред Града Новог Сада који подржава кампању и лекара из Иститута за јавно здравље Војводине који из домена струке указују на значај здраве хране код најмлађе популације, учешће у оваквим акцијама морају имати родитељи, школе и медији.

Семинару који организује Иститут за јавно здравље Војводине у оквиру пројекта "Октобар, месец правилне исхране" је присуствовало 80 здравствених радника из Дома здравља "Нови Сад", Института за здравствену заштиту деце и омладине Војводине, Завода за здравствену заштиту студената Нови Сад и Предшколске установе "Радосно детињство“ Нови Сад.

Нови Сад, 16. октобар 2012. године