Читај ми

СВЕТСКИ ДАН ЗДРАВЉА

Поводом 7. априла – Светског дана здравља, Завод за хитну медицинску помоћ Нови Сад организовао је акцију провере здравственог стања и представио мере пружања прве помоћи у случају изненадног срчаног застоја. Акцији је присуствовао члан Градског већа за здравство проф. др Золтан Хорват.

-Веома ми је драго што здравстене установе чији је оснивач Град, оваквим акцијама обележавају Светски дан здравља и што се наши суграђани радо одазивају позиву да контролишу своје здравствено стање и да се информишу о здравим стиловима живота. У оквиру ове акције лекари Завода демонстрираће правилно пружање прве помоћи што је веома важно, поготово приликом саобраћајних несрећа. Мислим да би требало више инсистирати на оваквим обукама, јер су у случају срчаног застоја, први моменти кључни за спашавање живота- изјавио је проф. др Золтан Хорват.

У Улици краља Александра, од 10 до 12 часова лекарске екипе Завода за хитну медицинску помоћ пружале су услуге контроле крвног притиска, неинвазивно одређивање сатурације, контроле шећера у крви, мониторинг срчаног ритма и орјентациони УЗ срца.  Иста акција биће реализована сутра, на Тргу Бранка Радичевића у Сремским Карловцима.

Нови Сад, 7. април 2015. године