Читај ми

СВЕЧАНО ОТВОРЕНИ НАДОГРАЂНИ ОБЈЕКТИ ДВЕ НОВОСАДСКЕ ШКОЛЕ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић заједно са министром просвете и науке Републике Србије Жарком Обрадовићем, и представником Европске инвестиционе банке, Џоном Дејвисом свечано је отворио дограђени део Основне школе ''Светозар Марковић-Тоза'', а потом и дограђено крило Основне школе ''Коста Трифковић'' у Новом Саду.

- Захваљујући овој инвестицији ученици школе ''Светозар Марковић-Тоза'' више неће морати да похађају наставу у три смене. Велико је задовољство када се после 34 године у Новом Саду
изграде 2 нове школе, а градиће се још једна у насељу Клиса. Такође бројне објекте смо реконструисали и надоградили како бисмо омогућили боље услове за вспитање и образовање наше деце. Држава која размишља о будућности, мора улагати у образовање – нагласио је градоначелник Павличић.

Министар Обрадовић рекао је да су надоградња и обнова школа у Новом Саду резултат тимског рада и захвалио се локалној самоуправи на подршци, без које, како је оценио пројекти не би били реализовани. Он је такође истакао да су у Србији у претходном периоду значајно побољшани услови за образовање, између осталог градњом нових образовних објеката.

За надоградњу ОШ " Светозар Марковић Тоза", Град Нови Сад је издвојио 3 750 000 динара и то за сагласност на главни пројекат грејања, електроприкључак, склониште, технички преглед, употребну дозволу и за пројекат опремања надограђеног дела. Укупна површина надограђеног дела је 1600 м2. Уговор о извођењу радова сачинило је Министарство просвете и науке Републике Србије са одабраним извођачем, a вредност уговорених радова била је око 730 000 евра.

За доградњу О.Ш. "Коста Трифковић", из градског буџета опредељено је 3 300 000 динара и то за накнаду за склониште, парцелацију, ситуациони план, геомеханички елаборат, главни пројекат доградње, пројекат опремања дограђеног дела школе, електоенергетски прикључак, главни пројекат заштите од пожара, употребну дозволу и технички преглед објекта. Укупна површина дограђеног дела је 1400 м2. Уговор о извођењу радова такође је склoпило Министарство просвете и науке Републике Србије са одабраним извођачем радова, а вредност уговорених радова износила је око 560 000 евра.Европска инвестициона банка је финансирала опремање објекта, тако да ће се настава одвијати уз употребу најсавременијих учила.


Нови Сад, 26. април 2012. године