Читај ми

СВЕЧАНО ОТВOРЕН ФЕСТИВАЛ ''CANTAT TALENTI 2012''

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић свечано је отворио фестивал ''Cantat talenti 2012'' који се одржава у Новом Саду од 21. до 25. августа, у организацији Cantat Novi Sad и Војвођанске хорске асоцијације. Фестивал је први пут одржан прошле године под покровитељством Европске хорске асоцијације ’’Europa Cantati’’ уз подршку Града Новог Сада.

- Фестивал „Кантат Нови Сад“ је већ постао препознатљив део истоимене међународне фестивалске мреже посвећене хорском певању која траје пола века и шири се уз подршку Европске уније, њених градова, организација и угледних појединаца. Пружањем подршке овом и сличним фестивалима, обогаћујемо културни живот Новог Сада током припрема за кандидатуру за Културну престоницу Европе 2020. године. За мене, а верујем и за све нас Новосађане, задовољство је и изазов имати једну овако лепу манифестацију у нашем граду - рекао је градоначелник Павличић и позвао суграђане да током пет фестивалских дана пропрате музику извођачких звезда, такмичара појединаца и хорова.

Присутне на Тргу слободе где се налази централна позорница овогодишњег фестивала поздравили су и регионални директор ДДОР Нови Сад Горан Ивановић, као и отправник послова Амбасаде Норвешке, господин Рогер Јургенсен. Међу многобројним извођачима који су наступили на свечаном отварању су и Александар Рибак, изузетни млади музичар, победник Еуросонга 2009. године у Москви, као и дечији хор Музичке школе „Исидор Бајић“ - Бајићеви славуји, Бојана Стаменов и Биг Бенд Џез Омладине Војводине.

Нови Сад, 21. август 2012. године