Читај ми

СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ 5. PETROVARADIN FORTRESS BIKE FEST-A

 

Недеља, 18. септембар 2022. године
12.30 часова
Петроварадинска тврђава, испред Академије уметности

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин присуствоваће отварању једине међународне UCI бициклистичке трке ове године у Србији, уједно и квалификационе трке за Олимпијске игре у Паризу, која ће бити одржана на Петроварадинској тврђави.

Пети „Petrovaradin fortress bike fest“ окупиће најбоље бициклисте из Србије, региона и европских држава као што су Швајцарска, Италија, Белгија и Норвешка. Старт прве трке је у 11.30 часова за млађе категорије, а главна трка дана је заказана за 13.00 часова код Академије уметности. Трка се вози у првој категорији Светске бициклистичке федерације UCI, а за Куп Србије, трка је квалификациона у оквиру циклуса Париз 2024 Олимпијских игара.

Организатор трке је  Бициклистички клуб Нови Сад, а како је најављено, очекује се око 250 такмичара из Србије, региона и света. Главни покровитељи манифестације су Град Нови Сад, Покрајински секретаријат за спорт и омладину и Завод за заштиту споменика културе Града Новог Сада. Улаз на трку је бесплатан, те су сви Новосађани и њихови гости добродошли на Петроварадинску тврђаву.

Нови Сад, 16. септембар 2022. године