Читај ми

СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОШ „НИКОЛА ТЕСЛА“ НА ТЕЛЕПУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је свечаном обележавању Дана ОШ „Никола Тесла“ на Телепу. У тој школи, ЈП „Завод за изградњу града“ недавно је комплетно реконструисало двориште површине од 800 квадратних метара. 

-Нема важнијег улагања од улагања у образовање наших најмлађих суграђана. Прави потези градске власти у највећој мери су усмерени ка образовном систему на читавој територији Града Новог Сада. Поносан сам што је „Завод за изградњу града“ успешно окончао уређење овог школског дворишта. Данас, када и школа и Месна заједница „Никола Тесла“ прослављају свој дан, имамо прилику да видимо резултате ове инвестиције. Најважније је да првенствено ђаци, али и њихови родитељи, наставници и учитељи буду задовољни, а на нама је да наставимо да помажемо и обнављамо наше школе у које годинама није улагано. Константним спровођењем одговорне политике успећемо да решимо велики део проблема у којима се налазе наше образовне институције – рекао је градоначелник Вучевић и пожелео ђацима срећно одрастање и успех у школовању.

Током реновирања дворишта, руинирани бетон и девастиране бетонске плоче замењене су новим бетонским плочама у боји. Реконструисано је степениште на улазима у школу, а изграђена је и приступна стаза спортским теренима. Такође, поплочана је и постојећа салетла у школском дворишту и постављен је нови урбани мобилијар.

У дворишту школе постављена је и теретана на отвореном са циљем промовисања идеје о здравом начину живота и усвајању здравих навика Новосађана. Свим ученицима ове школе доступни су спортски реквизити намењени за рекреацију и вежбање на отвореном, од најбољег квалитета, и материјала провереног на безбедност, токсичност и дуготрајност.

- Вредност ове инвестиције била је око десет милиона динара. Настављамо и даље са улагањима на радост наших најмлађих суграђана. Почели су радови на изградњи 12 нових дечијих игралишта од којих ће девет бити распоређено у објектима ПУ „Радосно детињство“, а три на новим, атрактивним локацијама у граду – истакао је директор ЈП „Завод за изградњу града“ Горан Вишњић.

Такође, завршена је и изградња колског прилаза објекту школе са Футошког пута. Изграђен је асфалтни коловоз, као и паркинг простор за родитеље који доводе децу у школу, али и пешачке стазе које ће омогућити безбедније кретање до самог улаза у објекат школе. У оквиру целог комплекса уређене су банкине, хумузирана земља и засађено је ново дрвеће.

Нови Сад, 23. април 2015. године