Читај ми

СВЕЧАНА ПРИРЕДБА ПОВОДОМ ПРОЈЕКТА "ОКТОБАР, МЕСЕЦ ПРАВИЛНЕ ИСХРАНЕ"

Члан Градског већа за здравство прим. др Петар Новаковић присуствоваo je свечаној приредби  коју су у оквиру пројекта "Октобар, месец правилне исхране" приредили Иститут за јавно здравље Војводине и Управа за здравство Града Новог Сада.

- Веома ми је драго што су наши гости данас најмлађи суграђани, који су показали колико су креативни и свесни значаја здраве исхране. Кампањом "Октобар, месец правилне исхране" указујемо да је стицање здравих навика, од најраније животне доби, најбољи вид превенције против болести и да је од велике важности за формирање здравог организма - изјавио је прим. др Петар Новаковић.

Тим поводом су у Свечаној сали Градске куће изложени ликовни радови са конкурса "Правилна исхрана и здравље". Према речима др Оље Нићифоровић Шурковић са Института за јавно здравље Војводине претходно су деца са својим васпитачима и учитељима учили о здравој исхрани, а затим су своје утиске пренели на радове. На конкурс је пристигло укупно 852 рада, и то 825 ликовних и 27 литерарних. из 45 вртића и 22 основне школе, а ауторима најбољих радова додељене су награде.

Нови Сад, 26. октобар 2012. године