Читај ми

СУСРЕТ ОРГАНИЗАЦИЈА СИСТЕМА БЕЗБЕДНОСТИ И НОВОСАЂАНА НА ТРГУ СЛОБОДЕ

Са циљем да представи организације које својим радом смањују ризике од катастрофа и управљају ванредним ситуацијама, Ватрогасни савез Новог Сада окупио је данас на Тргу слободе професионалне и волонтерске организације из система безбедности. Манифестацију „Сусрет ватрогасаца и снага система безбедности“ отворио је заменик градоначелника Новог Сада Игор Црнобарац који је поздрављајући присутне нагласио да Град Нови Сад препознаје значај и подржава организације које брину о безбедности становништва.

- Данашња манифестација представља прилику да промовишемо хуманитарне и стручне организације, које својим деловањем у великој мери помажу друштву и да им се захвалимо. Рад неких од њих базира се превасходно на несебичном и волонтерском доприносу чланова што је за сваку похвалу као и чињеница да такве организације међусобно добро сарађују - изјавио је Игор Црнобарац и додао – Последњих година, па и деценија, сведочили смо великим пожарима, поплавама и снажним невременима. То су ситуације које нас опомињу да морамо да делујемо превентивно, улажемо у безбедносне службе и водимо рачуна о условима и мерама заштите. Зато настојимо да овим организацијама омогућимо што боље услове за тежак и одговоран рад, али и да подигнемо ниво свести о неопходности припремљености грађана за деловање у случају различитих непогода и опасности, јер ће у критичном тренутку од тог знања зависити њихов живот.

Учесници манифестације, Ватрогасно спасилачка бригада Новог Сада, Сектор за ванредне ситуације, Завод за хитну медицинску помоћ, Агенција за безбедност саобраћаја, као и добровољна ватрогасна друштва, Црвени крст Новог Сада, Горска служба спашавања, Организација за трагање и спасавање, као и друге организације представиле су свој рад и заједничко деловање. Том приликом, заинтересовани грађани имали су прилику да се упознају са превентивним мерама заштите од пожара, а уприличена је и едукација за децу.

Према речима заменика председника ДВД „Др Лаза Костић“ Жељка Вуковића овом  манифестацијом организатори желе да истакну колико је важна синергија и сарадња свих организација система који делује у ванредним ситуацијама. Он је изразио наду да ће овакво дружење организација које брино о безбедности грађана и Новосађана постати традиција.

Нови Сад, 27. август 2023. године