Читај ми

"СУНЧАНА ЈЕСЕН ЖИВОТА"

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић и члан Градског већа проф.др Сања Стојановић примили су представнике Геронтолошког центра Нови Сад, поводом обележавања 1.октобра, Међународног дана старих.

Обраћајући се присутнима градоначелник Игор Павличић рекао је да град Нови Сад брине о својим најстаријим суграђанима и упозорио на то да старе особе не смеју бити третиране као терет друштва већ као његов саставни део.

Председавајућа Савета клубова Геронтолошког центра и председница клуба „23.октобар“ Јелисавета Хариш изразила је задовољство подршком коју традиционална манифестација „Сунчана јесен живота“ добија од града Новог Сада.

У оквиру акције „Сунчана јесен живота“, која броји неколико хиљада учесника, организовано је преко 90 активности посвећених пензионерима и старијим особама.

- Од првог октобра па током целог месеца кроз низ манифестација у граду промовисаћемо бригу о старима, јер старост није и не сме да буде тужна – поручио је на данашњем пријему директор геронтолошког центра Нови Сад Ђорђе Петровић

Нови Сад, 30.09.2009. године