Читај ми

СТУДЕНТИ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ НА ПРИЈЕМУ У ГРАДСКОЈ КУЋИ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је делагацију студената бањалучког Универзитета, на челу са председником Уније студената Републике Српске Боривојем Обрадовићем. Са бањалучким студентима у Нови Сад стигли су и декан Машинског факултета проф. др Дарко Кнежевић, виши асистент на Факултету политичких наука мр. Александар Врањеш, а делегацији се прикључио и директор Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић.

Током боравка у Новом Саду студенти ће се састати са представницима студентских организација новосадског Универзитета и с њима разговарати о стању у високом образовању, као и о будућој сарадњи кровних студентских организација из Републике Српске и Србије.

- Драго ми је да је успостављена сарадња између студентске уније Универзитета у Бања Луци и студентског парламента Универзитета у Новом Саду. Сви смо дали допринос да ова сарадња буде што успешнија и садржајнија, и желим да се захвалим представништву Канцеларије Републике Српске у Београду и свима онима који су иницирали и подржали овај сусрет. Најважније је да се студенти два Универзитета упознају, друже, размењују искуства, јер ће они веома брзо заузимати најодговорније позиције у друштву како Републике Српске, тако и Републике Србије. Надам се да ово неће бити једини облик сарадње јер имамо жељу да је унапредимо, а имамо све предуслове за то - рекао је градоначелник Вучевић пожелевши студентима пријатан боравак у Новом Саду.

Саветник Председника Републике Српске Далибор Рачић захвалило се градоначелнику на пријему и изразио жељу да се сарадња између Бања Луке и Новог Сада интензивира, како у области образовања и културе, тако и на привредном плану.

Члан Уније студената Републике Српске Војислав Савић, говорећи о досадашњим искуствима и сарадњи са Универзитетима из региона, рекао је да су овакве студијске посете сјајна прилика да се млади међусобно упознају, да се обиђу културне и историјске знаменитости, и на тај начин развијају и јачају везе Републике Српске и Републике Србије.

Током тродневне посете Новом Саду, студенти  ће посетити и значајне институције културе у Новом Саду.

Нови Сад, 16. април 2015. године