Читај ми

СТАРТ 47. ФРУШКОГОРСКОГ МАРАТОНА 27. АПРИЛА

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин присуствовао је конференцији за новинаре поводом 47. Фрушкогорског планинарског маратона који ће бити одржан 27. и 28. априла на обронцима Фрушке горе. Манифестацију организује Планинарско-смучарско друштво „Железничар“, уз подршку Града Новог Сада.

- Фрушкогорски планинарски маратон је манифестација од посебног значаја за Град Нови Сад, а томе сведочи и чињеница да се одржава у континуитету већ 47 година за редом. Град Нови Сад је препознао значај ове међународне манифестације и годинама је подржава у њеној реализацији, тако да је ове године издвојено милион динара из буџета Града за њено одржавање. Осим што промовише рекреативно и професионално бављење спортом и физичком активношћу, она доводи велики број такмичара из целог света којих ће ове године бити око десет хиљада. Фрушка гора је сјајна локација на којој се одвијају и друге манифестације попут „Tour de Frushka“ која обухвата пешачење, планинарење и вожњу планинским бициклима, а Градска управа за спорт и омладину је заједно са Атлетским савезом Србије пре две године реализовала пројекат нове стазе здравља у дужини од пет километара - рекао је Огњен Цвјетићанин.

Према речима директора 47. Фрушкогорског маратона Ненада Сударова, старт маратона је предвиђен у суботу, 27. априла у 9.00 часова испред Планинарског дома на Поповици, а недеља је конципирана као породични дан.

- За први дан маратона припремљено је 14 стаза, различите дужине и различитих висинских разлика. За недељу је планиран Дечји планинарски маратон и позивамо родитеље да са својом децом предшколског и основношколског узраста посете Фрушку гору и уживају у пешачењу и природи, као и у културно-уметничком програму. Током трајања маратона важиће рестриктивни режим саобраћаја о којем ће јавност бити накнадно обавештена- рекао је Ненад Сударов и захвалио Националном парку Фрушка Гора, Граду Новом Саду и спонзорима на подршци.

Конференцији за медије су присуствовали и директор ЈП Национални парк „Фрушка гора“ Живко Цветковић и директор Компаније „MaxBet“ Саво Бакмаз, која је ове године главни покровитељ манифестације. Све додатне информације у вези са маратоном могу се  пронаћи на сајту www.fruskogorski-maraton.com

Нови Сад, 5. април 2024. године
     I