Читај ми

СТАРИ ЗАНАТИ И СУВЕНИРИ НА ПОЗОРИШНОМ ТРГУ

Члан Градског већа за привреду мр Горан Сечујски присуствовао је манифестацији на Позоришном тргу коју су организовали Удружење самосталних занатлија Новог Сада и Туристичка организација Града Новог Сада. Испред објекта Етно куће организована је  презентација сувенирске понуде, као и демонстрација струке старих и уметничких заната.

-  Етно кућа представља одличан пример да су стари и уметнички занати у функцији развоја туризма и привреде Града Новог Сада. Наш град може да се похвали чињеницом да је дух занатства и поред свих техничко-технолошких промена и даље присутан и да представља основ да се крене у враћање места занатству којим се Нови Сад некада поносио – рекао је мр Горан Сечујски и додао да је један од проблема са којим се заједница занатлија сусреће јесте сива економија и нелојална конкуренција чији се узроци морају елиминисати, јер само тако можемо ићи у развој занатства на тржишним принципима, а то даље доводи до повећања запослености и прихода за Град Нови Сад, такође и кроз туристичку понуду Града.

Члан Градског већа за привреду мр Горан Сечујски је истакао да је изузетно важно радити на едукацији младих о вредностима рада, о радној етици, јер једино тако се може схватити и суштина занатства, где се кроз напоран рад и резултате тог рада једна личност заправо и остварује.

Нови Сад, 19. октобар 2012. године