Читај ми

СРЦЕМ У НОВУ ГОДИНУ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић уручио је чек у вредности од два и по милиона динара Геронтолошком центру "Нови Сад", а чек у истом износу уручио је и Институту за здравствену заштиту мајке и детета Нови Сад.

- Град Нови Сад је ове године одлучио да половину новца предвиђеног за прославу дочека нове године, односно 10 милиона динара, определи у хуманитарне сврхе и тако побољша квалитет живота најосетљивијим категоријама становништва. Посебно ми је задовољство што ће Геронтолшки центар и Дечија болница добити по два и по милиона динара. Помажемо их током целе године али драго ми је што Нови Сад има и разумевања и средстава за екстра помоћ те се надам се да ће овај поклон омогућити квалитетнији живот корисницима ових установа – истакао је градоначелник Павличић и честитао им новогодишње и божићне празнике.

Директор Геронтолошког центра „Нови Сад“ Ђорђе Петровић захвалио се Граду јер брине како о најмлађим тако и о најстаријим суграђанима и истакао да ће ова значајна сума новца бити употребљена за набавку неопходне опреме која се свакодневно користи у центру. Директор Института за децу и омладину Георгиус Констатинидис такође се захвалио на помоћи и нагласио да ће новац бити употребљен за чување материјала, односно узорака крви, деце оболеле од ретких болести који ће онда, у одговарајућем тренутку, бити послат у светске и европске центре за дијагностику, али и за проширење дијагностике за ретке болести у Институту.

Поред ове две установе, још милион динара добиће 200 породица са статусом избеглица, центри за рехабилитацију бивших зависника којима је за помоћ намењено 578.000 динара, док ће 3.422.000 динара бити искоришћено за набавку два возила прилагођена за превоз особа са инвалидитетом.

Нови Сад, 30. децембар 2010. године