Читај ми

СПРОВЕДЕНЕ МЕРЕ ПРЕДОСТРОЖНОСТИ У ДВЕ НОВОСАДСКЕ ШКОЛЕ У КОЈИМА СУ ЗАБЕЛЕЖЕНИ СЛУЧАЈЕВИ КОРОНА ВИРУСА

У Основној музичкој школи „Јосип Славенски“ забележен је случај заразе вирусом корона, откривен код троје запослених радника, а у Основној школи „Јован Дучић“ у Петроварадину, код једног запосленог. Чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић састала се надлежнима из поменутих школа који су је информисали о актуелној ситуацији, као и мерама које су спроведене како би се спречило даље преношење вируса.

- Обавештена сам о присуству вируса корона у две новосадске основне школе. Заражени су запослени који не раде у настави и нису били у контакту са ученицима. У обе школе спроведене су неопходне мере, оболели су одмах изоловани, а школе су комплетно дезинфиковане. У Основној музичкој школи „Јосип Славенски“ је већ организована онлајн настава - изјавила је Дина Вучинић.

Она је нагласила да све школе и предшколске установе са територије Града Новог Сада имају довољно заштитне опреме и дезинфекционих средстава и да инспекција свакодневно контролише да ли се у њима спроводе све мере предострожности.

- Желим да апелујем на све наше суграђане да буду дисциплиновани, да носе маске и придржавају се свих мера и препорука које доноси Кризни штаб, како бисмо спречили ширење корона вируса. Градска управа за образовање ће наставити да редовно обавештава јавност о ситуацији у градским образовним установама - истакла је Дина Вучинић.

Нови Сад, 22. октобар 2020. годинe