Читај ми

СПЕНС СПРЕМАН ЗА ЕП У РУКОМЕТУ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић обишао је завршне радове на обезбеђивању прописаних услова за одржавање предстојећег Европског првенства у рукомету на СПЕНС-у. Градоначелник је нагласио да је Град са надлежним телима за организацију овог значајног такмичења испунио све што је препоручила стручна комисија EHF.

- Све што је од нас захтевано је и урађено, остало је да се заврше последњи детаљи као што је обезбеђивање интернета, адекватне јавне расвете и радови на томе су у току, до краја овог месеца посао ће бити комплетиран. Организоваћемо се тако да будемо добри домаћини за 30 000 навијача, колико је процењено да ће бити гостију у нашем граду. Продужићемо радно време угоститељских објеката, који ће у периоду одржавања првенства радити као викендом, а ТОНС ће припремити све корисне информације за посетиоце Новог Сада – нагласио је градоначелник Павличић. Предсеник Скупштине Града Александар Јовановић изјавио је да Нови Сад има капцитете, знање и искуство да организује велике спортске манифестације. У име организатора овог такмичења за Војводину обратио се председник РС Војводине Зоран Станојевић и истакао да ће у Новом Саду бити уприлечена заиста импозантна представа рукомета.

- Током децембра организоваћемо низ тестова у смислу пријатељских утакмица на репрезентативном нивоу, којима ће присуствовати званичници Европске федерације и уверен сам да ће све проћи у најбољм реду – рекао је Станојевић.

На СПЕНС-у су у току поправке постојећих свлачионица у Великој дворани, грађевинско занатски радови на комплетном реконструисању свлачионица као и на уградњи заштитних врата и термо изолацији у ходнику од службеног улаза за спортисте према Великој дворани. У циљу побољшања расвете у Великој дворани врши се замена дотрајалих сијалица на рефлекторима, а такође се изводе мањи електро радови на сређивању коментаторских кабина, као и прес ложа за рад новинара (инсталирање неопходних прикључница, каблова и сл.)

Нови Сад, 4. новембар 2011. године