Читај ми

"СОЛИСТИ НИЖЊЕГ НОВГОРОДА" ОДРЖАЛИ КОНЦЕРТ У НОВОМ САДУ

Члан Градског већа за културу мр Андреј Бурсаћ присуствовао је у Свечаној сали Градске куће концерту камерног оркестра "Солисти Нижњег Новгорода", коjи је, под покровитељством Града Новог Сада организован у оквиру програма сарадње у области културе између градова побратима, Новог Сада и Нижњег Новгорода. Оркестар, под уметничким руководством Владимира Пласкина и солистом на клавиру Русланом Разгуљајевим извео је дела Грига, Бетовена, Чајковског и Глинке.

- Вечерашњи концерт је прилика да слушамо врхунски камерни оркестар али и доказ да високо ценимо и унапређујемо наше односе са градовима побратимима. Куриозитет је да ове године обележавамо мали јубилеј, пет година потписивања повеље о братимљењу а овај оркестар обележава тридесет година постојања, и та два јубилеја чине овај концерт посебним - изјавио је члан Градског већа за културу мр Андреј Бурсаћ и изразио наду да ће се оваква сарадња и у будућности наставити.

Оркестар "Солисти Нижњег Новгорода" је добитник награде Града Нижњег Новгорода, сарађује са угледним солистима из Русије и иностранства. Репертоар овог ансамбла обухвата дела од раздобља барока до савременог доба, а однедавно реализују и концерте са историјски информативном концепцијом.

Нови Сад, 14. новембар 2011. године