Читај ми

СОЛИДАРНОШЋУ ЗА НОВОСАЂАНИНА, РАТНОГ ВЕТЕРАНА

Градоначелник Милош Вучевић посетио је ратног ветерана из Новог Сада Милоша Павлицу који је између осталих битака, учествовао и у оној на Кошарама 1999. године.

-Наш суграђанин Милош Павлица провео је део свог живота бранећи отаџбину на Косову и Метохији. Био је директан учесник ратних војних операција 1998. и 1999. године, од Подујева до Пећи, као и у битци на Кошарама. Прошао је веома тешке ситуације које су оставиле последице на његово здравље. Драго ми је што постоје људи у граду који су исказали солидарност, макар и после толико времена, и што смо заједнички успели да помогнемо да Милош има пристојније услове за живот. Сређена је кућа у којој он живи са родитељима, а добили су и опремљен локал који могу да користе или изнајмљују, како би остварили приход, пошто је Милош нажалост трајно неспособан за рад. Такође, обезбеђена му је једна мала канцеларија за Удружење које је основао, а које ће пружати подршку борцима, ратним ветеранима који се сусрећу са разним проблемима после онога шта су прошли. Не смемо заборавити људе који су бранили све нас, који су били изложени агресији и из ваздуха и са копна и преживели нешто што никоме не желимо. Захваљујем се спонзорима који су помогли нашем суграђанину, а порука је да и Милош и све будуће генерације живе у миру и слободи. Ми смо се упознали пре осам месеци у Градској кући и драго ми је што смо реализовали оно што смо се тада договорили – рекао је градоначелник Вучевић.

Како је испричао Милош Павлица, он је припадао јединици која је имала највише губитака у рату на Косову.

-Када сам се вратио кући почео сам да радим, али ништа није било добро, кренули су проблеми. После двадесет година гостовао сам у једној емисији и испричао своју причу, и тако је градоначелник сазнао за мене. Позвао ме је, загрлио ме је, обративши ми се са брате, и почео да тражи решење за мене. Ја сам борац, ја се у политику не разумем, али захваљујем се грађанима и градоначелнику који су дали све од себе да средим животни простор у родитељској кући. Ја сам пресрећан што су ми помогли – нагласио је Милош Павлица.

Нови Сад, 25. јануар 2020. године