Читај ми

ШУМСКИ КАРАВАН У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ „НИКОЛА ТЕСЛА“

Ученици Основне школе „Никола Тесла“ учествовали су у пројекту "Шумски караван" који је данас одржан у њиховој школи. Том приликом, организоване су радионице на тему екологије, за ученике трећих разреда, а у дворишту школе посађено  је 30 садница Панчићеве оморике.  Догађају је присуствовала чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић .

- Веома ми је драго што је велико двориште ове школе оплемењено садницама Панчићеве оморике, наше аутохтоне сорте која иако долази са високих планина добро подноси градске услове живота. Такође, у оквиру пројекта "Шумски караван" трећаци су данас имали прилику да уче о инсектима, праве хотел за бубе, направе собну башту и сазнају више о рециклажи и разврставању отпада - изјавила је Дина Вучинић.

Она се захвалила организаторима и донаторима акције истичући да активно учешће цивилног сектора и друштвено одговорних компанија има значајну улогу у имплементацији Програма реконструкције јавних зелених површина Новог Сада, у оквиру које ће на територији Града бити посађено 6000 стабала.

Пројекат "Шумски караван" реализује удружење „Зелена визија 011“ уз помоћ друштвено одговорних компанија: „Салвео“, „Асип превент“, „Дунав Ре“, „Даикин“, „VM Digital“, „Мокрогорска“, „Шумска тајна“, „Totallywellnes“, „Liveshow“ и „Дин Тим“. Према речима организатора ово је друга година пројекта у оквиру које се планира садња 300 садница високог дрвећа.

Нови Сад, 5. април 2024. године