Читај ми

ШТРАНД ЈЕ ПЛАЖА ЈЕДНАКО ДОСТУПНА СВИМ ГРАЂАНИМА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић захтева од ЈКП "Градско зеленило" да под хитно преиспита одлуке које су изазвале незадовољство Новосађана, јер оне воде ка "отуђењу" градске плаже Штранд.

Градоначелник подсећа руководство тог предузећа да политика модернизације и увођења  нових садржаја на Штранд, не сме да угрожава интересе грађана који користе ту плажу, јер је Штранд власништво свих њих.

Дакле, остваривање профита и даља комерцијализација плаже Штранд, ни у ком случају не смеју да угрозе основну намену плаже чије капије су отворене још давне 1911. године, а то је да она буде место за одмор и оаза мира, поручује градоначелник Милош Вучевић.

Он наглашава да на Штранду морају да постоје места за одмор изолована од буке из кафића, игралишта за децу која су доступна свим малишанима бесплатно, места на којима мајке несметано могу да хране бебе и друго, јер Штранд није приватна плажа, већ власништво свих Новосађана.

-Управљање нашом плажом Штранд не може бити вођено интересом да се заради што више новца. Захтевам да под хитно размотрите жалбе суграђана, као и сугестије које сам предочио, а ја ћу пратити да ли сте са њима ускладили даље управљање плажом Штранд – поручио је градоначелник Милош Вучевић руководству ЈКП "Градско зеленило".

Нови Сад, 2. јун 2016. године