Читај ми

ШКОЛА ЗА ДИЗАЈН „БОГДАН ШУПУТ“ ДОБИЛА САВРЕМЕН ИНФОРМАТИЧКИ КАБИНЕТ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је отварању кабинета за информатику у Школи за дизајн „Богдан Шупут“, којој је компанија НИС донирала 1,6 милиона динара за реконструкцију и набавку савремене ИТ опреме, у оквиру програма друштвене одговорности „Заједници заједно 2020“. Догађају су такође присуствовали државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја Небојша Ранђеловић, генерални директор НИС-a Кирил Тјурдењев и директор школе „Богдан Шупут“ Ђура Радишић.

- До сада смо, у сарадњи са НИС-ом у оквиру програма „Заједници заједно“, реализовали 99 пројеката у Новом Саду. Овај пројекат у Школи за дизајн „Богдан Шупут“ конципиран је током 2020. године, и надам се да ће информатички кабинет користити ученицима за стицање нових знања и даљи развој креативности. Мало се говори о овој школи која већ седам деценија производи најбоље кадрове у свету уметности, и ова донација је најмање што установа тог квaлитета заслужује – нагласио је Милош Вучевић.

Државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја Небојша Ранђеловић, рекао је да је ово само један од пројеката које Министарство подржава, оценивши да је улагање у образовање младих људи кључна ствар за напредак.

- Земља која има талентоване младе људе има и будућност. За компанију НИС је част што је подржала школу са дугом традицијом, а циљ нам је стварање јаке заједнице. Драго нам је што имамо добре партнере као што су Министарство просвете и Град Нови Сад. До сада смо у пројекте у Новом Саду уложили више од 190 милиона динара. Данас настављамо да стварамо будућност на делу и верујемо да нас чека још много успешних подухвата у корист грађана Новог Сада – истакао је генерални директор НИС-a Кирил Тјурдењев.

Према речима директора школе „Богдан Шупут“ Ђуре Радишића, донираним средствима набављено је 16 комплета рачунара, купљени су скенер, пројектор, штампач и телевизор, а обновљен је намештај и потпуно реновиран кабинет. Он се у име школе, ученика и родитеља, захвалио НИС-у на донацији, као и ресорном министарству и Граду Новом Саду на подршци.

Нови Сад, 11. октобар 2021. године