Читај ми

ШЕСТ НОВИХ ГРАДСКИХ АУТОБУСА НА УЛИЦАМА НОВОГ САДА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно је са директором ЈГСП Нови Сад Миланом Станивуковићем присуствовао представљању шест нових „Икарбус“ соло аутобуса.

- Заједнички циљ Града и ЈГСП „Нови Сад“ јесте да обезбедимо најквалитетнији и најефикаснији градски превоз за грађане. Ову годину почињемо са шест нових аутобуса чија набавка је финансирана из буџета Града, из капиталних субвенција, а ЈГСП ће из сопствених средстава, после много година, купити десет нових зглобних аутобуса за које је већ расписана јавна набавка. Такође је похвално што је ово градско предузеће, захваљујући сопственим ресурсима, дакле са својим запосленима, кренуло у рекаросирање постојећих аутобуса чиме су знатно смањени трошкови, јер нису ангажована трећа лица - рекао је градоначелник Вучевић и нагласио да Нови Сад има најбољи јавни превоз у земљи, а да очекује још добрих вести из тог предузећа у 2016. години, у погледу опремања града новим возилима.

Директор Станивуковић је рекао да је 2015. година обележена обновом возног парка и уштедама у пословању.

- Данас пуштамо у рад нових шест соло аутобуса, од укупно купљених 16 и расписан је тендер за куповину још 10 зглобних аутобуса, док је технички сектор почео да рекаросира возила у сопственој режији, чиме је уштеђено око 30 одсто средстава – рекао је Станивуковић.

У предузећу кажу да је у циљу подизања квалитета превозне услуге урађена оптимизација мрежа линија, те да је уведена нова линија 13, продужена линија 17 и линије до насеља Јегричка, Бангладеш.  Тим изменама је повећана доступност јавног превоза на Детелинари, Новом насељу, Телепу, Грбавици, Центру и Лиману 1. Током лета је на око 150 аутобуса одрађена санација подова, те се ради  на комплетној санацији 80 седишта возача, која ће бити готова до краја овог месеца. Планови за 2016. годину тичу се модернизације возног парка, уштедe кроз трошкове за гориво увођењем аутобуса на ЦНГ погон, као и модернизације система наплате карата.

Нови Сад, 4. јануар 2016. године