Читај ми

ШАХИСТИ КЛУБА „ЈУГОВИЋ“ ИЗ КАЋА НА ПРИЈЕМУ У ГРАДСКОЈ КУЋИ

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин примио је у Градској кући чланове екипе Шаховског клуба „Југовић“ Каћ који су на финалу Купа Србије за мушкарце у Новим Бановцима, које се већ четири године игра под називом „Куп Светозара Глигорића“, освојили титулу екипног шампиона Србије. Ово је други пут да је „Југовић“ освојио ту титулу, што га са две вицешампионске титуле из 2014. и 2015. године, чини најуспешнијим српским клубом од када се игра „Куп Светозара Глигорића“.

- Како се ближи крај сезоне, тако и све већи број новосадских спортиста долази са пехарима и одличјима у Градску кућу. Нама је част што смо у прилици да се на овим пријемима захвалимо спортистима, јер су они заслужни за то што је Нови Сад, поред тога што је званично град културе и град младих, дефинитивно и град спорта. Добили смо првака у одбојци и рукомету, а овим се показаује да и мање популарне спортове Град такође прати, подржава и уважава, а да они спрам тога нижу успехе. Шахисти из Каћа су по други пут постали прваци земље, а то није никакво изненађење, јер тај клуб одлично ради већ дуги низ година и одлични резултати су у континуитету присутни - рекао је Огњен Цвјетићанин и пожелео шахистима још много успеха и титула.

Директор ШК „Југовић“ из Каћа Мирослав Копања рекао је да клуб под тим именом постоји од 1956. године, а да је успех клуба везан и за мушке и за женске играче.

- Дужи низ година смо, што се тиче женског шаха, у самом врху у Србији, а у мушком шаху смо позиционирани увек од првог до трећег места. Ми смо до сад освојили два „Купа Светозара Глигорића“, што је доказ квалитета. Надам се да ћемо ове године уз помоћ Града и пријатеља шаха, успети да обезбедимо средства да идемо на прву лигу и у мушкој и у женској конкуренцији и очекујемо шампионске титуле у обе конкуренције – рекао је Копања.

Екипу на „Купу Светозара Глигорића“ чинили су Милош Перуновић, Душан Поповић, Никола Несторовић, Миодраг Савић, Борко Лајтхајм и Зоран Арсовић. Капитен екипе, велемајстор Душан Поповић рекао је да освојени трофеј свима неизмерно значи, а да је успех утолико већи, јер није било лако стићи до првог места у веома захтевној конкуренцији.

Нови Сад, 13. јун 2017. године