Читај ми

СЕМАФОР НА НОВОМ НАСЕЉУ ОД СУТРА НА ТРЕПТАЧУ

Новоизграђени семафор на раскрсници улица Радомира Раше Радујкова и Стојана Новаковића (код перионице на Новом насељу), у четвртак, 13. јануара 2022. године, биће пуштен у пробни рад, односно на жути трептач.

Велика фреквентност пешачких токова, релативна близина аутобуских стајалишта, предшколске установе, дечијег игралишта, верског објекта и парковске површине, условила је потребу за безбеднијим регулисањем саобраћаја у виду семафоризације пешачког прелаза на предметној раскрсници.

Ова инвестиција реализована је, како у циљу повећања безбедности пешака и бициклиста приликом преласка преко саобраћајнице са четири траке, тако и ради успостављања директне саобраћајне везе између улица Стојана Новаковића и Владике Ћирића. Отварањем постојећег разделног острва добијена је могућност левих скретања, односно укључивања возила из споредних праваца (за смерове лево и право) на Улицу Радомира Раше Радујкова.

Како би се безбедност саобраћаја подигла на виши ниво, а да се притом што мање ремете токови возила која се крећу Улицом Радомира Раше Радујкова, предвиђен је детекторски систем рада овог семафора. Најава возила из споредних праваца обављаће се преко индуктивне петље, док ће пешаци притиском на тастер, који се налази на семафорском стубу, омогућити појаву зеленог светла и обезбедити сигуран прелазак преко коловоза на главном правцу.

За изградњу овог семафора издвојено је 16.891.798,80 динара динара, а након пробног периода, семафор ће бити пуштен у редован рад.

Апелујемо на возаче да повећају опрезност и додатно обрате пажњу на новопостављени семафор.

Нови Сад, 12. јануар 2022. године