Читај ми

САСТАНАК ГРАДОНАЧЕЛНИКА И ПРЕДСЕДНИКА ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић састао се у Градској кући са председником Привредне коморе Србије Марком Чадежом где су разговарали о модалитетима даље сарадње.

- Ово је само наставак комуникације Града и Привредне коморе Србије, а разговарали смо о више тема које су важне, како за Привредну комору Србије, тако и за Град Нови Сад као јединицу локалне самоуправе. Господин Чадеж нас је информисао о процесима и променама које су неопходне у коморском систему, како на нивоу градова, тако и региje, а све у складу са функционисањем Привредне коморе на националном нивоу. Ми смо њега известили у вези са инвестицијама у Новом Саду, пре свега о компанијама „Delphi“ i „Leаr“, а разговарали смо и о корпусу питања из IT сектора који је у експанзији на нивоу државе, а посебно у нашем граду. Оно што улива наду и даје снагу да наставимо заједничку борбу за побољшање услова пословног амбијента, јесте чињеница да је господин Чадеж више него добро информисан о свим питањима и проблемима о којима смо разговарали, као и то да су у последње времe бројни кораци већ предузети на националном нивоу. Ми желимо да, уз поштовање високо-интензивне и продуктивне гране привреде, као што је аутомобилска индустрија, не запоставимо друге, као што је IT сектор, односно да са обе стране нивелишемо наше привредне капацитете – рекао је градоначелник Милош Вучевић и нагласио да Привредна комора Србије има сву подршку Града Новог Сада и да је са њом на истом задатку.

Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж рекао је да је посебно задовољан када  разговара са градоначелницима код којих се уочава спремност да стварно „чују“ привреду.

Мени је било важно да пренесем Граду Новом Саду информације о процесима који су у току када је реч о реформи, до сада прилично растројеног, коморског система. Веома је важно да се све регионалне коморе ускладе са Привредном комором Србије како би се пружала права услуга на терену. На веома смо добром путу да ускладимо политике, услуге и производе, а циљ је да будемо сервис привреди која послује у овом или у другим градовима и да штитимо њихове интересе. Од градова очекујемо да узму у обзир оно што привреди заиста треба приликом креирања својих регулативних прописа, политика и законодавства – рекао је Марко Чадеж који је најавио да ће посебан фокус у будућности бити на улагању у додатне модуле образовања IT стручњака, јер је то област која се највише развија и која нуди највећи број нових радних места.

Нови Сад, 8. септембар 2016. године