Читај ми

САСТАНАК ЧЛАНА ГРАДСКОГ ВЕЋА ЗА ОБРАЗОВАЊЕ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА УЧЕНИЧКИХ ПАРЛАМЕНАТА НОВОСАДСКИХ ШКОЛА

Члан Градског већа за образовање Милан Ђукић одржаo je састанак са представницима ученичких парламената новосадских основних и средњих школа и из перспективе младих, упознао се са питањима од значаја за њихово школовање и активно укључивање у друштво.

- Било која врста друштвеног ангажовања ученика, веома је важна за свако друштво. Ученички парламент игра веома важну улогу у функционисању школе и служи као смерница за истицање у први план ствари које дотичу ђаке. Битно је да се њихов глас чује, а ово је одлична прилика да јавно скрену пажњу на то шта је важно, који су проблеми и да дају своје предлоге, а ми ћемо пренети њихове сугестије и примедбе управама школа и саветима родитеља - рекао је Милан Ђукић.

Разговор члана Градског већа и ученика односио се на безбедност у школским објектима и формирање алумни клубова, а ученици су давали и предлоге коју јавну личност би волели да угосте на некој од трибина коју би Град организовао. Представници ђачких парламената су изнели своје проблеме и ставове на које наилазе у току школовања, и добили су одговоре на многа питања која их се тичу као представнике својих другова из школе.

Нови Сад, 10. новембар 2010. године