Читај ми

САРАДЊА ГРАДА НОВОГ САДА, АКАДЕМИЈЕ УМЕТНОСТИ И „СБЕРБАНК“

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је отварању нове експозитуре „Сбербанк Србија“. Поводом почетка пословања на новој локацији, у просторијама банке која се налази у Улици Теодора Павловића, односно на Булевару Европе, уприличена је и изложба радова студената новосадске Академије уметности са Департмана ликовних уметности.

- Драго ми је да смо у претходне три године сведоци, не само развоја града, него и развоја компанија које послују на територији Новог Сада. Отварање регионалног центра „Сбербанк“, која је једна од највећих банака, како у европским, тако и у светским оквирима, за наш град као и за Војводину много значи. То је својеврсна потврда да највеће компаније које послују у Србији, желе у свом портфолију да имају високо истакнут управо Нови Сад. Желимо да видимо развој привреде у нашем граду и могућност да се упосле нови људи, као што је то случај са „Сбербанк“.  Желим да похвалим одличну сарадњу банке са Академијом уметности у Новом Саду, јер је то потврда друштвене одговорности - рекао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и додао да је веома уочљива симболика што се од сад у Новом Саду налази руска банка, а на Булевару Европе, јер је то политика која даје најбоље резултате.

Декан Академије уметности Синиша Бокан истакао је да су сарадњом са „Сбербанк“ студенти добили прилику да јавно изложе радове и да их представе јавности, што доприноси промоцији Академије, а истовремено улепшава простор једне велике експозитуре банке.

Председница Извршног одбора „Сбербанк“ Србија Маријана Василесцу је рекла да је за ту компанију велика част да отвори нову експозитуру у Новом Саду, на модерној локацији, у већем простору, што ће пружити додатни комфор клијентима.

- Ми бележимо озбиљан раст нашег пословања, а имамо већ 125 хиљада физичких лица као сталне клијенте, што је троструко више од момента кад је „Сбербанк“ почела пословање у Србији. Задовољство нам је што смо отпочели сарадњу са Академијом уметности и трудићемо се да ове младе уметнике подржимо у каријери дајући им могућност да излажу своје радове – рекла је Маријана Василесцу и додала да ће банка промовисати њихове радове и путем социјалних мрежа.

Нови Сад, 20. јун 2017. године