Читај ми

САРАДЊА НОВОГ САДА И МУРСКЕ СОБОТЕ

У присуству градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића и градоначелника Мурске Соботе Антона Штихеца, у Градској кући у Новом Саду потписан је споразум о сарадњи између привредних комора Новог Сада и Мурске Соботе. Потписници споразума били су председник Регионалне привредне коморе Нови Сад Драган Лукач и директор Помурске господарске зборнице Роберт Грах.

- Нови Сад има потенцијал да буде важан привредни центар Србије и региона, и на нама је да све предности којима Град располаже искористимо на најбољи могући начин. Уверен сам да ће овај споразум само формализовати заједничке активности регионалних привредних комора Новог Сада и Мурске Соботе на повезивању компанија и остваривању пословних подухвата на опште задовољство – истакао је градоначелник Милош Вучевић.

Након потписивања споразума, градоначелник  Милош Вучевић примио је учеснике и организаторе манифестације "Дани Мурске Соботе у Новом Саду", као и градоначелника тог словеначког града Антона Штихеца.
              
- Сарадња наших градова успешно траје већ 6 година, пре свега на културно-уметничком плану. Наша намера је да ту сарадњу проширимо на област привреде, јер желимо да применимо искуства Мурске Соботе у аплицирању код фондова Европске уније, како би обезбедили средства за решавање проблема који су горући за наше суграђане- нагласио је градоначелник Милош Вучевић.

Градоначелник Мурске Соботе сложио се да добра сарадња која је годинама негована у области културе треба да се оствари у привреди, и изразио спремност да подели своја искуства у обезбеђивању финaнсијских средстава од фондова ЕУ са Градом Новим Садом.

Манифестација "Дани Мурске Соботе у Новом Саду" траје до 30. септембра.

Нови Сад, 28. септембар 2012. године