Читај ми

САОПШТЕЊЕ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ГРАДА НОВОГ САДА

На данас одржаном састанку Штаба за ванредне ситуације Града Новог Сада којим је председавао градоначелник Милош Вучевић поднети су извештаји Зимске службе града, као и свих других служби и субјеката укључених у решавање проблема са снежним падавинама.

- Зимска служба Града Новог Сада, која је у претходним данима непрекидних и обилних падавина реаговала припремљено и даље делује пуним капацитетом механизације и људства. Максимално су ублажене последице временске непогоде на територији града, што је резултирало тиме да су сви путеви и улице првог приоритета проходни. Након одржавања саобраћајница другог приоритета и санирања стања око објеката од значаја, као што су вртићи, школе и здравствене установе, Зимска служба наставља непрекидно дежурство, прати метеоролошка кретања и спремна је да реагује. С обзиром на то да је почело санирање споредних улица, односно путева трећег приоритета, моле се грађани да не блокирају улице својим возилима неправилним паркирањем како би механизација за уклањање снега могла несметано да прође кроз улицу – изјавила је ПР градоначелника Нада Кобац.

Констатовано је да целокупна организација Зимске службе функционише редовно и да је град проходан. Председник Штаба за ванредне ситуације Града Милош Вучевић похвалио је Зимску службу и изразио задовољство радом целокупног људства на терену за време снежних падавина овог викенда. У наредним данима, остаће исти ниво мобилности све расположиве механизације и људства како би се правовремено реаговало и како би се спречиле негативне последице.

Према извештајима из Хидрометеоролошког завода очекује нас ледена киша предстојеће суботе, тако да ће тада уследити појачан рад на терену, а претходиће му превентивне мере како не би дошло до смрзавања коловоза и тротоара. Из ЈКП „Чистоћа“ је упућен апел грђанима да не бацају снег у контејнере за смеће, јер то представља велики проблем за одношење смећа, а из Градског саобраћајног предузећа су апеловали на Новосађане да не паркирају приватна возила на очишћене аутобуске станице, јер у том случају аутобуси имају проблем са пристајањем на станицу и заглављивањем.

- Зимске службе располажу са довољно механизације и соли  за чишћење и одржавање путева, а грађани се још једном моле да не крећу на пут без преке потребе и да се без адекватне опреме не упуштају у саобраћај. С обзиром на то да и даље постоји опасност од падања леденица, моле се грађани да их сами уклањају уколико су у могућности, а уколико им је потребна асистенција, треба да контактирају Комуналну инспекцију. Такође, уколико грађани примете ограђен простор и знаке упозорења од висећих леденица, треба да обрате пажњу и склоне се од означене територије како би избегли опасност – истакла је ПР градоначелника Новог Сада Нада Кобац.

Нови Сад, 11. децембар 2012. године