Читај ми

САДАШЊЕ И БИВШЕ ШАМПИОНКЕ СТОНОТЕНИСКОГ КЛУБА „НОВИ САД“ У ГРАДСКОЈ КУЋИ

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић, заједно са чланом Градског већа за спорт и омладину Огњеном Цвјетићанином примио је данас, у Градској кући првотимке  Стонотениског клуба „Нови Сад“ које су прошле недеље освојиле шесту узастопну титулу првака Суперлиге Србије, као шампионке истог клуба из 1968. године Татјану Јечменицу, Радмилу Нинковић Стојшић и Соњу Скакун Бркић.

Поздрављајући их, градоначелник је изразио задовољство због ретке прилике да угости две генерације које удаљава 55 година, али их спаја исти сјајан резултат.

- Нови Сад данас слави генерацију стонотенисерки које су нам донеле историјску титулу и шести узастопни пехар, а укупно осми у последњој деценији, настављајући при томе нестварни низ узастопних победа од чак 75 утакмица. Поред успеха на државном првенству, оне су се пласирале и у четвртфинале Лиге шампиона и оствариле још једну изузетну сезону. Међутим, важно је рећи да осим наведених резултата, ове девојке бројним хуманитарним акцијама у којима учествују, показују да су шампионке како у спорту, тако и у животу - изјавио је Милан Ђурић и додао – Велика ми је част што смо данас домаћини и дамама које су се 1968. године, као тадашња сјајна генерација клуба, пласирале у четврт-финале Купа европских шампиона и освојиле титулу првака Југославије. Честитам Стонотениском клубу „Нови Сад“ на освојеним трофејима, као и на свему што чини на популаризацији стоног тениса. Град ће наставити да ослушкује потребе спортиста и да улаже у што боље услове за тренирање.

У име присутних градоначелнику се на пријему захвалила Татјана Јечменица и истакла да је Нови Сад увек био расадник врхунских стонотенисера.

- Пуно ми је срце што генерација младих девојака данас наставља да ниже добре резултате и проноси славу Новог Сада. Оне данас имају много боље услове него ми некада и на томе желим да се захвалим управи Клуба, Граду и свима који томе доприносе - рекла је Татјана Јечменица.

Према речима председника Управног одбора СТК „Нови Сад“ Дана Фрацилеа, данашњи сусрет две генерације представља потврду да Град држи до традиције и да се данас ради на исти начин као некада. Он се захвалио генерацији из 1968. године на остављеном наслеђу, нагласивши да ће Клуб наставити да ради и ниже успехе, у аманет наредним генерацијама.

Стонотениски клуб „Нови Сад“ је тренутно на деветом месту европске ранг листе клубова у конкуренцији скоро 70 тимова Европе. Овосезонске Новосадске шампионке су капитенка Тијана Јокић, Анамариа Ердељи, Анета Максути, Река Безег и Сара Радак, уз шефа струке Слободана Стојанова и кондиционог тренера Милоша Тиосављевића.

Нови Сад, 25. мај 2023. године