Читај ми

РЕЗУЛТАТИ КОНКУРСА ЗА НАЈЛЕПШУ ФОТОГРАФИЈУ,НАЈЛЕПШИ БАЛКОН И БАШТУ НОВОГ САДА

Награде за најлепшу фотографију „Здрав град-здрави људи“

Аутор најбоље фотографије на тему „Здрав гард – здрави људи“ је Дејан Милорадов који је две улазнице за EXIT фестивал и дигитални фотоапарат освојио фотографијом „Официрaц“.

Друго место освојио је Јан Вало са фотографијом „Кејом“ и Град га награђује са две улазнице за Cinemacity и монографијом Града Новог Сада. Бојан Бранков аутор фотографије „Девојчице и виолина“ као трећепласирани добио је две карте за Интернационални фестивал алтернативног и новог театра (ИНФАНТ) и puzzle са мотивима Новог Сада.

С обзиром на велику заинтересованост и изузетне фотографије на тему „Здрав град здрави људи“ чланови жирија одлучили су да доделе захвалнице ауторима фотографија које су ушле у ужи избор Драгану Јајићу Владисављеву, Јелени Каћавендић и Владимиру Молнару.

Конкурс за најлепшу фотографију који је расписан 7.априла поводом Светског дана здравља, а о најбољим фотографијама одлучивао је жири у саставу : председник жирија градоначелник Новог Сада Игор Павличић, члан Градског већа за урбанизам и заштиту животне средине проф.др Јелена Атанацковић Јеличић, члан Градског већа за здравство проф.др Александра Новаков Микић и члан Градског већа за саобраћај Синиша Бубњевић.

Избор најлепше новосадске баште и балкона

Најлепша башта Новог Сада је она коју је уредила Малина Зрнић, резултат је конкурса Избор најлешпе баште и балкона који су у оквиру акције „Велико пролећно спремање Новог Сада“ спровели Градска управе за заштиту животне средине и ЈКП „Градско зеленило“. Друго место деле Карољ Карасек и Томислав Влаовић, а треће Хилда Пуцаревић и Арпад Кертес.

Награђени су добили ваучере који ће им омогућити преузимање жардињера и вредних садница које чине лишћари, руже, украсно шибље, балконско цвеће, чијом садњом ће награђени поново бити у прилици да дају свој допринос озелењавању Новог Сада.

У циљу даљег подстицаја грађана Новог Сада да уређењем башта и балкона дају свој допринос здравијем и лепшем Новом Саду, жири је одлучио да награди и оне суграђање који представљају прави пример добре праксе. Ове награде освојили су господин Хранислав Ранђеловић, ауто сервис „Зоран“ и ЈП „Железница Србије“.

Жири овог конкурса су чинили: Вера Веселинов дипл.инж. ЈКП „Градско зеленило“, Јања Лукач дипл.биолог Градска управа за заштиту животне средине, Олгица Маринчић дипл.инж Покрет горана Новог Сада и Љиља Натошевић, новинар листа Дневник.

Награде и захвалнице учесницима конкурса уручиле су члан Градског већа за здравство проф.др Александра Новаков Микић и в.д. директора ЈКП Градско зеленило Наташа Рашета.

Нови Сад, 4. јун 2010. године