Читај ми

РЕШЕНА СУДБИНА ЗГРАДЕ РАДНИЧКОГ УНИВЕРЗИТЕТА

Компанија Vega Properties Radnički doo Novi Sad постала је нови власник зграде Радничког универзитета. На јавном надметању које је данас одржано у просторијама Градске управе за имовину и имовинско – правне послове, у Улици Народног фронта бр. 53 у Новом Саду, прихваћена је понуда од 5.265.595,40 евра понуђача компаније Vega Properties Radnički doo Novi Sad.

Претходно је Град Нови Сад огласио продају објекта Радничког универзитета у Улици Војвођанских бригада бр. 7, путем јавног надметања, а на јавни оглас који је расписан 10.11.2020. године пристигла је једна благовремена и потпуна пријава, и то компаније Vega Properties Radnički doo Novi Sad. Након спроведеног поступка јавног надметања, они су постали власници пословне зграде Радничког универзитета, корисне површине 6.463,80 метара квадратних, која има 13 спратова, приземље и подрум, и налази се на грађевинској парцели површине од 850 квадратних метара. Комплетна локација је опремљена водоводном, канализационом и електроенергетском мрежом.

Након 20 година од пожара, судбина зграде Радничког универзитета је коначно решена. Град Нови Сад је најпре успео да преузме имовинско – правне односе над целом зградом, а затим и да пронађе коначно и најбоље решење за њену будућност. Градоначелник Милош Вучевић, који је водио цео овај пројекат, више пута је истицао да је уверен да ће до краја године Новосађанима моћи да буде саопштена још једна добра вест – да зграда Радничког универзитета има будућност, и да је пронађено најбоље и најисплативије решење за Нови Сад.

Нови инвеститор, домаћа компанија Vega Properties Radnički doo Novi Sad, као део компаније Vega IT, спремна је на велика улагања, у складу са развојним плановима компаније и реномеом који има у области ИТ индустрије, а са годишњим растом од 30 одсто спадају међу најбрже растуће технолошке компаније у региону.

Нови Сад, 22. децембар 2020. године