Читај ми

РЕКОНСТРУКЦИЈА ЗЕЛЕНОГ ПОЈАСА У УЛИЦИ СОЊЕ МАРИНКОВИЋ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић и директор ЈКП Градско зеленило Наташа Рашета обишли су радове на постављању новог травњака у Улици Соње Маринковић, од угла са Улицом Војводе Мишића до Булевара Михајла Пупина. На површини на којој се поставља травњак због безбедности грађана уклоњена су четири стара и трула стабла јавора, а уместо њих биће посађена стабла копривића. Травњак у Улици Соње Маринковић биће заштићен од аутомобила и пешака растером.

- Урадићемо комплетну реконструкцију овог зеленог појаса, ставићемо растер тако да ће остати и места за паркинг како су и захтевали грађани који овде живе. Ово је прилика да најавимо велику акцију садње, план је да током новембра засадимо 10 000 нових садница дрвећа. Такође зелнило ћемо садити и обнављати у свим улицама које смо реконструисали, и које реконструишемо до краја сезоне. Очекујем да ћемо са овом јесењом акцијом и садњом на пролеће доћи до близу 10 посто зеленила у граду, што је задовољавајући резултат – нагласио је градоначелник Павличић.

Када је реч о радовима на унапређивању зеленила у Новом Саду важно је нагласити да се на Сомборском булевару сади 410 нових садница лишћара и поставља 13.000 м2 травњака. На Сунчаном кеју у току је садња 440 туја и 270 садница граба у укопане бетонске жардињере. Ускоро ће почети и радови у околини магистралног пута М7 који ће, у неколико фаза, трајати до краја наредне године. Планирано је уклањање бројних депонија са тог подручја, потом измена земље и садња преко 900 нових садница и постављање травњака на површини 150.000 м2. Такође планирана је реконструкција зеленила у 21 улици у Новом Саду.

 

Нови Сад, 5. новембар 2011. године