Читај ми

ПУШТЕНА У САБРАЋАЈ III ДЕОНИЦА БУЛЕВАРА ЕВРОПЕ

Председник Владе АП Војводине др Бојан Пајтић, градоначелник Новог Сада Игор Павличић и директор Завода за изградњу града Борислав Новаковић отворили су данас за саобраћај III деоницу Булевара Европе на потезу од улице Корнелија Станковића до Руменачког пута. Том приликом др Бојан Пајтић нагласио је да се сваке недеље у Војводини нешто отвара. – Прошле недеље отворили смо мост код Аде, сада деоницу булевара који има значај не само за град већ и за покријну, јер ће спајати Нови Сад са аутопутем што ће омогућити бржи интензивнији привредни развој и града и општина које ка њему гравитирају- рекао је Пајтић.

- Задовољан сам што смо успели пре нове године да отворимо ову трасу булевара, која ће растеретити сабраћај из правца Руменке и Кисача. Остатак радова, који подразумева изградњу бициклистичке и пешачке стазе биће завршен на пролеће- нагласио је градоначелник Павличић и додао да је први пут у Новом Саду отворен и кружни ток, напомињући да је такво решење предузето због безбедности учесника у саобраћају и да ће се и у наредној години градити.

Саобраћајница дужине око 1.800 метара има два коловоза са по две саобраћајне траке, разделно острво, бициклистистичке и пешачке стазе. Ширина једног коловоза је 7m, а ширина разделног острва 5 метара. Бициклистичка стаза ширине 2m и пешачка стаза ширине 3m, у првој фази изградње булевара изградиће се само са источне стране, док се не стекну сви потребни услови за реализицију изградње и са друге стране.

Директор Завода за изградњу града Борислав Новаковић објаснио је да ће идуће године бити настављена изградња ове трасе на потезу од Руменачког пута до аутопута Суботица - Београд, и да се тренутно приводе крају, техничке, финансијке и имовинско правне припреме за ту захтевну деоницу, која осим 3 километра путарских радова подразумева изградњу 2 прелаза и једног моста преко канала.

Нови Сад, 27. децембар 2010. године