Читај ми

ПРВИ ДЕО ТАКМИЧЕЊА "INVICTUS CHALLENGE" ОДРЖАН НА ШТРАНДУ

Први, од укупно три изазова, у оквиру спортског такмичења "Invictus challenge" почео је данас на Новосадској плажи „Штранд“. Такмичење организује спортско удружење "Invictus NS 021", уз подршку Града Новог Сада, а присутне су на почетку манифестације поздравили је члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин и Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста.

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин је том приликом истакао да манифестација "Invictus challenge", поред спортског има и туристички значај.

- Веома ми је драго што се трећу годину заредом, у нашем граду одржава манифестација "Invictus challenge".  То је јединствени догађај тог типа код нас који је публика лепо прихватила, а Градска управа за спорт и омладину и ЈКП „Градско зеленило“ подржали. Сигуран сам да ће учесници данас показати физичку, али и психичку спремност, брзину, координацију и спретност, а очекујем да ће се заједно са публиком сви добро забавити - изјавио је Огњен Цвјетићанин.

Организатор манифестације Недељко Родић је објаснио да у трци учествује око 500 такмичара који имају задатак да пређу 27 препрека које се налазе на трави, песку и води, односно стази дужине 2,5 километра.

-Ове године имамо већи број учесника, узраста од 18 до 60 година и атрактивнију стазу у оквиру које ће такмичари носити џакове, пузати на песку и у води, прескакати зидове, балансирати на  греди, пењањати се уз конопац, скакати са платформи и прелазити друге забавне препреке - рекао је Недељко Родић.

"Invictus challenge“ је такмичење подељено на три изазова, где се такмичари у различитим терминима, на теренима који се налазе на плажи „Штранд“, Спенсу и на Фрушкој Гори, боре да заврше стазу савладавајући природне и вештачке препреке. Предвиђено је да се изазов на Спенсу одржи 28. и 29. августа, а на Фрушкој Гори 16. октобра ове године.

Нови Сад, 12. јун 2021. године