Читај ми

ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ У АТЛЕТИЦИ ЗА СЕНИОРЕ

На конференцији за новинаре одржаној у Градској кући, градоначелник Новог Сада Игор Павличић, генерални секретар АСС Слободан Бранковић и наши истакнути атлетичари, државни рекордер у десетобоју Михаил Дудаш и Игор Шарчевић, репрезентативац Србије у десетобоју најавили су Појединачно Првенство Србије у атлетици за сениоре које ће бити одржано 15. и 16. јуна у Новом Саду.


- Прва атлетска дворана у Србији је отворена баш у Новом Саду и заиста ми је велико задовољство што ће наш град бити покровитељ и домаћин једне велике атлетске манифестације. Нови Сад је град атлетике, место где се овај спорт тренира и воли - изјавио је градоначелник Игор Павличић и пожелео свим спортистима пуно успеха и спортске среће.


Појединачно Првенство Србије за сениоре је најбитније такмичење из календара Атлетског савеза Србије. На првенству Србије наступиће и наши олимпијци Михаил Дудаш, Ивана Шпановић, Асмир Колашинац, Ана Суботић и остали наши најквалитетнији атлетичари. Осим врхунске атлетике, ово такмичење ће бити изузетно масовног карактера јер ће наступити око 400 представника из скоро свих клубова из наше земље.

- У оквиру овог такмичења продефиловаће многобројни атлетски асови и олимпијски репрезентативци који су већ изборили норме. Желим да истакнем да је атлетика најбројнији спорт на Олимпијским играма. Тренутно имамо 13 олимпијаца, а још троје атлетичара има могућност да
већ на овом такмичењу испуни олимпијску норму - истакао је генерални секретар Атлетског савеза Србије Слободан Бранковић и додао - Захваљујем се градоначелнику на великој подршци. Нови Сад има најбоље услове за развој атлетике што показују резултати спортиста Атлетског клуба Војводина и ја се надам и верујем да ће прва олимпијска атлетска медаља бити управо из Новог Сада.

На Појединачном Првенству Србије у атлетици за сениоре такмичари ће наступати у 42 дисциплине. Ово је последња шанса наших атлетичара да испуне норме за Европско првенство у Хелсинкију, као и за Олимпијске игре.

Нови Сад, 15. јун 2012. године