Читај ми

ПРВА ПОСЕТА ГРАДОНАЧЕЛНИКА АДВОКАТСКОЈ КОМОРИ ВОЈВОДИНЕ У НОВИЈОЈ ИСТОРИЈИ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић посетио је Адвокатску комору Војводине (АKВ) и са њеним председником Владимиром Бељанским договорио сарадњу чија ће реализација почети одмах након празника.

Иако није једини који је на челно место у Граду изабран из редoва адвоката, Вучевић је први градоначелник који је посетио Адвокатску комору Војводине и показао интересовање за унапређење сарадње између Града и АKВ. Вучевић и Бељански разговарали су о побољшању положаја адвокатуре, првенствено у вези са градским службама, али и о могућности проширења простора Коморе, а посебно о аспекту проширења који се односи на њену одузету непокретну имовину, као и на имовину Пензионог фонда АKВ.

- Адвокатска комора Војводине је једна од најстаријих на Балкану, реч је о институцији која је дубоко урезана у историју Новог Сада. Бројни адвокати, који су били на челу Града, дали су значајан допринос развоју Новог Сада и тиме нас задужили. Драго ми је да сам данас у посети Адвокатској комори Војводине и да договарамо наставак сарадње на неколико поља. Град Нови Сад и Адвокатска комора Војводине негују успомену на чувене градоначелнике адвокате, међу којима су били Светозар Милетић, Стеван Адамовић, Јован Камбер, Павле Јовановић, Гаврило Ползовић, Павле Мачвански и Јован Радановић, и надам се да ћемо у будућности заједнички организовати изложбу којом ћемо се сетити свих њих – нагласио је градоначелник Милош Вучевић.

Приликом сусрета градоначелник и председник АКВ закључили су да простора за сарадњу има много, уколико се интереси грађана ставе на прво место.

- Будући да ће Нови Сад бити Европска престоница културе исте године када АKВ обележава 100 година од оснивања, предложили смо да се наш простор у Змај Јовиној бр. 20 отвори за јавност за изложбе, концерте, трибине и све садржаје који су у интересу пре свега грађана Новог Сада, а потом и у интересу Града и Коморе. АKВ већ има протоколе о сарадњи са Галеријом Матице српске, Заводом за културу Војводине, Стеријиним позорјем, Музејем савремене уметности, Новосадским позориштем, те смо за овакве видове сарадње увек врло отворени – рекао је председник АKВ Владимир Бељански.

Нови Сад, 30. децембар 2019. године