Читај ми

ПРОСЛАВА СВЕТОГ САВЕ У ОШ ''ДОСИТЕЈ ОБРАДОВИЋ'' И ВРТИЋУ ''ГУЛИВЕР''

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је прослави школске славе Светог Саве у ОШ ''Доситеј Обрадовић'' где су ученици у сарадњи са наставницима припремили приредбу.

- Увек ми је задовољство када се нађем у овако лепом друштву, посебно на овако важан празник као што је црквена и школска слава Свети Сава. Срце ми је пуно када видим ову дивну децу, а сећајући се великих дела Светог Саве, задатак нас одраслих је да децу сачувамо од свих зала, да им омогућимо срећно детињство и да им обезбедимо добре услове за рад и живот у нашој држави Србији. Њихови осмеси су мотив који нас покреће да увек будемо бољи, и надам се да ћемо се и наредних година окупљати да заједнички прославимо школску славу - истакао је градоначелник Милош Вучевић.

Школа ''Доситеј Обрадовић'' основана је 1961. године, добила је име по великом српском просветитељу Доситеју Обрадовићу и има 670 ученика у 27 одељења. Школа се посебно издваја по резултатима из физике на такмичењима свих нивоа, а настава се одвија на српском језику при чему се негују још и матерњи језик са елементима националне културе и то: мађарски, русински, словачки и ромски језик.

Градоначелник Милош Вучевић посетио је и вртић ''Гуливер'' како би са најмлађим Новосађанима, њиховим родитељима и васпитачима прославио овај важан школски и црквени датум посвећен првом српском архиепископу и просветитељу Светом Сави.

Нови Сад, 27. јануар 2016. године