Читај ми

ПРОСЛАВА ПРАВОСЛАВНЕ НОВЕ ГОДИНЕ ПОКЛОН НОВОСАЂАНИМА

Програм дочека православне Нове године у Новом Саду представљен је на конференцији за новинаре у Градској кући. О тој теми говорили су градоначелник Милош Вучевић и представници извођача који ће наступити 13. јануара на Тргу слободе односно Бане Крстић из групе Гарави сокак, Богољуб Бањац Чомбе из Амајлије, Петар Алвировић у име бенда Апсолутно романтично, Петар Бањац из бенда Увертира, Владимир Бајић у име удружења и музичке групе Звуци с камена и Тијана Станковић из вокалног састава Рођенице.

- Изузетно ми је драго што ћемо први пут после дуго времена организовати и дочек православне Нове године. Посебно ми је драго што су новосадски успешни музичари, као и фирме Аудио -  конструктор и ''Шиме-специјални ефекти'', прихватили да без надокнаде приреде одличан програм својим суграђанима, али и свим гостима који нам тим поводом дођу. Њихов чин је за сваку похвалу, и ја им се захваљујем у име Града Новог Сада што су нам помогли да обележимо долазак Нове године и по Јулијанском календару - нагласио је градоначелник Милош Вучевић и позвао Новосађане али и грађане из других градова и општина да дођу на прославу 13. јануара.

Како је речено на конференцији програм на Тргу слободе почеће 13. јануара у 21 час и трајаће до 1 сат после поноћи, а имаћемо прилику да уживамо у музици најпре састава Увертира, потом вокланог састава Рођенице, следе Звуци с камена и Апсолутно романтично. Нова година на Тргу слободе ће бити дочекана уз свирку Гаравог сокака, а за крај је предвиђена рок група Амајлија.

- Прихватио сам са задовољством да Гарави сокак учествује у овој манифестацији. Мислим да ће атмосфера бити емотивна и свечана и комшијска јер се ми сви познајемо од малих ногу, и те ноћи Нови Сад ће бити на ти са самим собом. Свираћемо за џабе али не забадава, већ ће нам свима бити пуно срце- истакао је Бане Крстић, а он и остали извођачи обећали су одличан провод на дочеку православне Нове године и позвали људе да у што већем броју дођу на трг. 

Нови Сад, 10. јануар 2013. године