Читај ми

ПРОШИРЕНИ КАПАЦИТЕТИ ВРТИЋА „ЗЕКА“ У БУДИСАВИ

Чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић обишла је вртић „Зека“ у Будисави где су у новембру прошле године завршени радови на адаптацији таванског простора, што је проширило капацитет објекта за још четири радне собе.

-Вртић „Зека“ бринуо се о 74 малишана који су били распоређени у три групе. Инвестицијом вредности близу 20 милиона динара, успели смо да дуплирамо број деце и да обезбедимо услове да се у овом вртићу по први пут оформе и три јаслене групе што много значи родитељима из Будисаве и околних насеља. Наш циљ је да сва деца могу да иду у вртић у месту у којем живе, а важно је напоменути и да је Нови Сад, на челу са градоначелником Милошем Вучевићем први град који је обезбедио потпуно бесплатан боравак деце у вртићима. Ослушкујемо потребе грађана и трудимо се да сваке године створимо боље услове за децу свих делова Новог Сада  - изјавила је Дина Вучинић.

Она се захвалила запосленима у вртићу „Зека“ који су својом посвећеношћу, љубављу према послу и личним залагањем допринели да нови простор заблиста пуним сјајем и додала да је ове године, за рад Предшколске установе „Радосно детињство“ предвиђено око 3,6 милијардe динара.

- Желимо да листе чекања постану прошлост и зато је наш приоритет изградња нових вртића. Ове године крећемо у издрадњу три модерна објекта на Ветернику, Сајлову и Адицама и тиме ћемо обезбедити смештај за још 680 деце – истакла је Дина Вучинић.

Директорица ПУ „Радосно детињство“ Маријана Попов објаснила је да је адаптирани простор у вртићу „Зека“ који броји седам група и ради на српском и мађарском језику, омогућио пријем 45 деце јасленог узраста и 32 деце узраста од три до седам година која ће похађати мешовиту групу.

Васпитачица Славица Радишић је, у име својих колега, изразила задовољство због услова рада у адаптираном вртићу и захвалила се Граду, али и родитељима који су заједно са запосленима допринели да тај вртић постане безбедно и пријатно место за боравак деце, у којем они могу да се слободно крећу и креативно изражавају.

Нови Сад, 13. фебруар 2021. године