Читај ми

ПРОШИРЕН КАПАЦИТЕТ У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ „ВУК КАРАЏИЋ“

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно је са чланом Градског већа за образовање Владимиром Јелићем обишао Основну школу „Вук Караџић“ у којој су окончани радови на надоградњи објекта чиме је школа добила 400 м2 додатног простора, односно четири учионице, два тоалета и једну просторију за наставнике. За ову школу у 2019. години предвиђена су и средства из буџета Града за одржавање кухиње и трпезарије, за замену подне и зидне облоге, дотрајалих инсталација водовода и канализације у кухињи, столарију и за молерско-фарбарске радове. Такође, у приземљу објекта Основне школе "Вук Караџић" адаптиран је простор за децу предшколског узраста, који ће бити на располагању Предшколскoj установи "Радосно детињство".

- Једно од највећих издвајања из буџета Града, ако не рачунамо инвестирање у примарну комуналну инфраструктуру, јесте за област образовања, а то улагање директно гарантује сигурнији развој и будућност града. Завршили смо инвестирање у ОШ „Вук Караџић“ на Салајци. Радови су спроведени у неколико фаза, тако да се пројекат односио на проширење капацитета школе, као и на адаптацију постојећих просторија које су предате на коришћење Предшколској установи „Радосно детињство“. Преко Градске управе за образовање је инвестирано и у кухињу и трпезарију, у топлификацију и инфраструктуру, као и у партерно уређење дворишта, а све укупно је из буџета Града у те сврхе издвојено 56 милиона динара, док је 2,5 милиона дала Покрајина преко конкурса за реконструкцију котларнице. Очекује нас проширење капацитета вртића „Бамби“ на Салајци, као и реконструкција вртића у Милетићевој улици, када ћемо децу из тих објеката привремено преместити да бораве у овима са проширеним капацитетом, да што мање трпи процес наставе и чувања деце предшколског узраста. Ово је први пут да смо у истом дворишту спојили школу и предшколску установу, с тим да веома водимо рачуна о аспекту безбедности због различитог узраста деце - рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Директорка школе Зорица Зељковић се захвалила Граду на улагањима у претходном периоду и истакла да се овим проширивањем капацитета стичу услови да се повећа број деце која похађају наставу, те да од ове године школа улази у једносменску наставу. Она је рекла да ће, захваљујући реновираној кухињи са трпезаријом, сваки ученик од 1. до 4. разреда моћи у објекту школе да има и ручак.

Нови Сад, 9. септембар 2019. године