Читај ми

ПРОМОВИСАНИ ПОЛАЗНИЦИ ЦЕНТРА ЗА ОСНОВНУ ПОЛИЦИЈСКУ ОБУКУ МИНИСТАРСТВА УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно је са изаслаником председника Републике Србије Александра Вучића, министром унутрашњих послова Републике Србије Александром Вулином и председником Владе АП Војводине Игором Мировићем присуствовао свечаности поводом промоције и пријема у радни однос полазника 26, 27, 28. и 29. класе за основну полицијску обуку у полицајце приправнике. Најбољима су том приликом уручене награде, а полазници су у великој хали СПЕНС-а присутнима демонстрирали вештине и способности које су стекли у Центру за основну полицијску обуку.

- Одабрали сте одговоран, захтеван и тежак позив, али изнад свега частан. Ваш посао биће да водите рачуна о свима нама, да чувате Србију и њене грађане на сваком делу њене територије. Гледајући у вас, полазнике четири нове класе полицајаца Србије, гледам у нашу сигурнију и безбеднију будућност. Верујемо да ћете о нама бринути на најбољи могући начин и да ћете се бескомпромисно борити против криминалаца, да ћете деловати превентивно, помоћи свима којима је потребно и чувати територијални интегритет и суверенитет наше отаџбине. Ову годину испраћамо, можда на најлепши начин, са будућношћу и новом снагом Србије, са новим полицајцима Србије. Нека живи Србија, наша отаџбина, суверена, слободна и никада покорена - рекао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић. 

Изасланик председника Републике Србије Александра Вучића министар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин честитао је успешан завршетак школовања младим полицајцима и поручио им да морају бити храбри и сигурни.

- Даћемо вам опрему, оружје и силу закона, али за поштовање ћете морати сами да се изборите. Никога значка није учинила великим, али велики људи јесу значку учинили вредном и сјајном. Даћемо вам све, али образ морате сами да сачувате. Чувајте се, чувајте друге и ову земљу, будите узори вредни дивљења – рекао је Александар Вулин.

Председник Владе АП Војводине Игор Мировић је у име Покрајинске владе честитао свим награђеним полицајцима и свима који су успешно завршили обуку.

- Честитам вам ступање на одговорне дужности које вас очекују и желим да вршећи те дужности никада не устукнуте пред онима који крше закон и који угрожавају безбедност наших грађана и земље. Чувајте достојанство униформе и углед професије којом ћете се бавити, и чувајте нашу Србију – поручио је председник Покрајинске владе Игор Мировић.

У име награђених полазника и полазница Центра за основну полицијску обуку, обратио се Никола Стојанац и рекао да је част служити земљи и народу. Он је захвалио тренерима и старешинама на томе што су их васпитавали и учили знањима и вештинама које сваки полицијски службеник треба да поседује.

- Обуку у Сремској Каменици памтићемо по томе што смо успели да се изборимо са свим изазовима, а првенствено захваљујући поучним и добронамерним порукама наших старешина, од којих је можда најзначајнија, да се увек држимо заједно као породица и поштујемо једни  друге – рекао је Никола Стојанац који је обуку завршио са највишим просеком.

Нови Сад, 30. децембар 2021. године