Читај ми

ПРОМОВИСАНА 11. КЛАСА ПОЛИЦАЈАЦА ПРИПРАВНИКА

На Тргу слободе у Новом Саду данас је одржана свечаност поводом промоције 11. класе Центра за основну полицијску обуку из Сремске Каменице којој су присуствовали министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић, министар унутрашњих послова Македоније Гордана Јанкулоска, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, као и многобројни гости.

- Данашњи дан када је 268 младих људи завршило обуку и поштено заслужило звање полицајца приправника од великог је значаја за нашу земљу, а поготово за Нови Сад. Безбедност грађана и њихове имовине је највећи приоритет сваке државе, а нажалост сведоци смо пораста немилих догађаја у нашој држави. Нови Сад је годинама био суочен са недостатком полицајаца, али убеђен сам да данашњим догађајем окрећемо нову страницу поводом питања безбедности Новосађана и свих људи који свраћају у наш град. Морамо удружити снаге и користити сва расположива средства да вратимо субјективни осећај безбедности грађанима Новог Сада, посебно обраћајући пажњу на безбедност наших најмлађих. Зато данас, као одговорна локална самоуправа, предајемо 24 возила на коришћење Полицијској управи како бисмо им делимично олакшали посао и начин њиховог функционисања, а све у добробит наше државе и нашег Града – рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Министар унутрашњих послова Републике Србије Небојша Стефановић обраћајући се полазницима 11. класе рекао је да од њих очекује да буду пример поштења, честитости и напорног рада. – Тражим од вас да грађани Новог Сада, али и свих градова наше земље буду безбедни у потпуности. Ваш посао је да криминалци страхују, а поштени грађани живе мирно и безбедно у својим местима. Обавезе које сте прихватили захтеваће од вас сталну преданост и посвећеност послу – рекао је министар Небојша Стефановић честитајући полазницима завршену обуку.

Током свечаности министар унутрашњих послова Републике Србије Небојша Стефановић најбољим полазнициа 11. класе уручио је награде, а градоначелник Новог Сада Милош Вучевић уручио је Акт о уступању 24 возила Града Новог Сада начелнику Полицијске управе Нови Сад Стевану Крстићу.

На Тргу слободе приказане су борилачко-техничке вештине полазника 11. класе ЦОПО, здружена вежба припадника Жандармерије, Противтерористичке јединице (ПТЈ) и Специјалне антитерористичке јединице (САЈ). Једанаеста класа која је данас промовисана укупно има 268 полицајца приправника од којих ће 201 убудуће радити у оквиру ПУ Нови Сад.

Нови Сад, 18. јул 2014. године