Читај ми

ПРОМОЦИЈА РАЗВОЈА МАЛИХ И СРЕДЊИХ ПРЕДУЗЕЋА

У циљу промоције развоја малих и средњих предузећа градоначелник Новог Сада Игор Павличић посетиo je самосталну занатску радњу Гатекс. СЗР Гатекс, која се бави производњом купатилског намештаја, већ 11 година послује успешно у Новом Саду.

- Обично причамо о великим предузећима са неколико хиљада запослених, међутим то полако постаје прошлост, не само у Србији, него и у земљама у окружењу. Економија се своди на мала и средња предузећа која су прилагодљива, и која лако могу да се трансформишу и одговоре на изозове, посебно у условима финансијске кризе. Ова фирма је доказ да се са сопственим средствима на малом простору може започети добар посао и запослити више људи, који редовно примају плату и живе од тога - нагласио је градоначелник Павличић.

У СЗР Гатекс запослено је 15 радника, а због повећања обима посла у наредном периоду створиће се услови за отварање још око 10 нових радних места.

Приликом посете самосталној занатској радњи Гатекс градоначелник Павличић је подсетио да Град, у непосредној близи на Римским шанчевима, гради мултифукционалне хале на површини око 50.000 м2, те да је први објекат већ саграђен. Према његовим речима, Новом Саду су потребне нове привредне зоне и Град ће у наредном периоду интензивно радити на обезбеђивању локација намењених привреди.

 

Нови Сад, 26. април 2012. године